Produse si servicii
Produse
Servicii

Acasa arrow Produse arrow Produse din ciment arrow Sape

Sape

Sapa de egalizare cu intarire si uscare foarte rapida, umiditate reziduala 2% masurata cu higrometru cu carbide, dupa numai 24 de ore de la aplicare comparativ cu o sapa clasica pe baza de ciment sau o sap ape baza de ipsos, la care timpul de uscare poate dura cateva saptamani.

Utilizand o sapa de egalizare cu uscare rapida sau ultra rapida, se obtin urmatoarele avantaje:

-dupa numai 4 ore, pe ea se poate turna o sapa autonivelanta;

-dupa 4 ore se pot monta placi ceramice cu adezivi;

-dupa 4 ore se pot monta placi din roci naturale cu adezivi;

- dupa 24-48 ore se poate monta parchet masiv cu adezivi.

Utilizata la pardoseli cu system de incalzire inglobat, stratul de acoperire peste tevile de incalzire trebuie sa fie de minim 25mm si se armeaza obligatoriu cu plasa sudata.Astfel sistemul de incalzire se poate porni dupa doar 4 zile fata de 21-28 zile cat necesita o sapa clasica pe baza de ciment.

Utilizand-o ca sapa de panta cu uscare rapida, la balcoane, terase,piscine, fantani arteziene sau zone umede, pe ea, dupa numai 24 ore se poate aplica o hidroizolatie elastic ape baza de ciment(Mapelastic), care este compatibila cu adezivii clasa c2 pentru placi ceramice.

Sapa de egalizare pe baza de ciment special, aplicata mecanizat sau manual.Sapa de egalizare preparata cu unul dintre materiale MAPEI se distinge prin faptul ca:

-se poate turna in grosime de la minim 3 cm la 8 cm, cand se aplica flotant( pe un strat de separare);

- se poate turna in grosime de la minim1 cm la 8 cm, cand sunt aplicate in aderenta(cu ajutorul unei amorse de aderenta,Planicrete sau Eporip) cu stratul support;

-consistenta amestecului este semiuscata ,astfel se poate da foarte usor o panta mortarului apicat,fapt ce are ca aplicatie sapele de panta pentru balcoane, terase,piscine care se hidroizoleaza ulterior;

-mortarul preparat nu are contractii si deci nu fisureaza;

-se usuca foarte repede, dupa numai 1-4 zile( in functie de materialul MAPEI folosit) si se ajunge rapid la umiditate de numai 2%C,M.,masurata cu hidrometrul cu carbide, de aceea se preteaza ca strat suport pe care se efectueaza rapid lucrari de finisaje.

-furnizarea de material de sapa prevede doua tipuri de ciment special care se amesteca cu nisip si apa si doua tipuri de mortare predozate(se amesteca numai cu apa).

Rezistentele la compresiune la 28 zile sunt cuprinse intre 30 si 62 N/mmp.

 Pregatirea stratului support-Sape,Linia MAPEI.

 Lianti si mortare pentru sape de egalizare

Cimentul sapa de egalizare cu uscare ultrarapida Mapecem

Mortar sapa de egalizare cu uscare ultrerapidamapecem Pronto

Ciment sapa de egalizare cu uscare rapida Topcem

Mortar sapa de egalizare cu uscare rapida Topcem Pronto

Latex sintetic Planicrete

Rasina expoxidica bicomponenta in dispersie apoasa Eporip

Sape normale

Sape usoare

Sape autocompactante

Sapa autonivelanta pe baza de ciment 2+10mm

Descriere:Sapa autonivelanta pe baza de ciment,pentru grosimi de la 2-10mm.

Caracteristici:-suprafete netede;-usor de prelucrat;- rezistenta ridicata.Ciment, adaosuri minerale, polimeri de inbunatatire a aderentei, plastificatori regulatori de fluiditate.

 Domenii de utilizare:Pentru egalizarea suprafeelor interioare ale sapelor de ciment, ale suprafetelor de beton, etc., in vederea unor acoperiri calde(linoleum, dale din PVC) acoperire cu mocheta, parchet,gresie, strat final pentru depozite, pivnite etc.

Pregatirea suprafetei de lucru:Suprafata support trebuie sa fie intarita cu oi vechime de cel putin 28 de zile, curate, uscata fara fisuri sau crapaturi, aderenta si compacta, lipsita de grasimi, reziduri sfaramicioase, saruri, cu o marca minim 150. Suprafata trebuie aspirate si aplicat un strat de amorsa care face o legatura elastica intre stratul de beton si sapa autonivelanta. Pentru aplicarea sepei autonivelante peste o pardoseala incalzita se va consulta producatorul.
Modalitate de aplicare;Unelte utilizate:-galeata;-amestecator mechanic sau manual;-mistrie;-trafalet cu ace din cauciuc;-dreptar;-masina de tencuit.Pulberea se introduce in apa si se incepe amestecarea.Atat  recipientul cat si apa utilizata trebuie sa fie curate.Amestecarea se face energic, de preferinta mechanic(la o masina de gaurit electrica se ataseaza un ax cu palete), pana la obtinerea unui amestec cremos, omogen, usor prelucrabil. Se aseaza 10 minute pentru desavarsirea reactiilor chimice si se amesteca din nou energic. Sapa autonivelanta se toarna la consistenta unei smantani fluide pe suprafata de sapa cu ajutorul unui trafalet cu ace de cauciuc dupa care se uniformizeaza suprafata de nivelat cu ajutorul unui dreptar lat.

Suprafata devine utilizabila dupa 24 ore, pentru acoperire cu gresie. Dupa minim 72 ore pentru montaj de parchet sau mocheta.La temperature sub 20°C timpul de intalnire se prelungeste.Aplicabilitatea dupa amestecarea cu apa este de 1 ora. Grosimea stratului aplicat va fi intre 2 si 10mm.

Recomandari:-Nu se va utilize la pardoseli cu trafic greu de circulatie(hale industriale).-La aplicare peste incalzirea pardoselii se va opri incalzirea cu minim 24 ore inaint de aplicare si se va reporni numai dupa intarirea definitive.-La suprafete mari se va lasa rosturi de dilatare(la interval  de 4-7m).In afara de recomandarile de mai sus este mai importanta respectarea normelor si standardelor in vigoare.Caracteristicile garantate se bazeaza pe experienta practica si pe tastele effectuate.Conditiile specifice locatiei si aplicarii pot varia fata de cele prezentate aici, asadar utilizarea corecta si reusita a produselor noastre nu este in sfera noastara de responsabilitate.

 Depozitare:In locuri uscate, in stare inchisa, pe paleti din lemn.

Ambalare: In saci de 25 kg.

Consum specific:1,6-1,8 kg/mp/1 mm grosime

Sapa de ciment pentru interior si exterior

Descriere:Sapa de ciment pentru grosimi intre 5-50mm.

Caracteristici:

-suprafete netede;

-usor de prelucrat;

-rezistenta ridicata.

Ciment,adaosuri minerale,polimeri de inbunatatire a calitatii.

Caracteristici:-suprafete netede;-usor de prelucrat;-rezistenta ridicata.Ciment, adaosuri minerale, polimeri de inbunatatire a calitatii.

Domenii de utilizare:La realizarea constructiilor civile si industriale, pentru obtinerea de sape normale de ciment pe suporturi clasice, ca strat de baza pentru SAPA AUTONIVELANTA, pentru egalizarea suprafetelor interioare si exterioare.

Pregatirea suprafetei de lucru:Suprafata support trebuie sa fie rezistenta,portanta,compacta, fara goluri, cu o vechime de minim 28 de zile, curate,uscata,aderenta, lipsita de grasimi,reziduri sfaramicioase,saruri.

Modalitate de aplicare:REZULTATELE OPTIME SE OBTIN PRIN APLICARE MECANIZATA, CU AJUTORUL MASINII DE TURNAT SAPE.-galeata- amestecator mechanic sau manual-mistrie –dreptar.Amestecul semiuscat se toarna pe support, se compacteaza pana la obtinerea grosimii dorite a stratului, dupa care suprafata se niveleaza cu ajutorul unui dreptar, obtinandu-se o suprafata corespunzatore.Se va aplica un strat de grosime intre5 si 50 mm. Dupa aplicare, sapa se uda timp de 7 zile.
Recomandari:-La aplicarea peste incalzirea pardoselii se va oprii incalzirea cu minim 24 ore inainte de aplicare si se va reporni numai dupa intilnirea definitive.-La suprafetele mari se vor lasa se vor lasa rosturi de dilatare(la interval de 4-7m).-Uscarea rapida a sapei nu este indicate.In afara de recomandarile de mai sus este importanta respectarea normelor si standardelor in vigoare.Caracteristicile garantate se bazeaza pe experienta practica si pe testele efectuate.Conditiile specifice locatiei si aplicarii pot varia fata de cele prezente aici,asadar,utilizarea corecta si reusita a produselor noastre nu este in sfera noastra de responsabilitate.
Depozitare:in locuri uscate, in stare inchisa, pe paleti din lemn
Ambalare:In saci  de 40 kg

Consum specific: circa 2.0kg/mp la fiecare mm grosime

 

 
Profil firma
De ce Matero-AMA
Despre noi
Echipa
Contacteaza-ne
Link-uri utile
Cauta
Portofoliu
Certificari
 
 
copyright 2008 SC Matero AMA SRL

Design by

Media Decor